Domů
>>
Čokoláda Organic bez emulgátorů
Čokoláda Organic bez emulgátorů
Čokoláda Organic bez emulgátorů
Mezi pamlsky zaujímá čokoláda a výrobky z ní první místo a kraluje na trzích celého světa. Znají ji teměř všichni – ale co vědí o její výrobě? Základem čokolády jsou kakaové boby, které ještě ve slupce přešly procesem fermentace (způsob a délka fermentace má vliv na její chuť). Po následném sušení jsou pozbaveny slupek a lisovány do kakaové hmoty, ze které se pak lisuje kakaové máslo. Vzniklá sušina se používá k výrobě čokolády a kakaa. Čím více v kakaové hmotě zůstává kakaového másla, tím více je čokoláda chutnější a jemnější. V některých běžně dostupných levných čokoládách a čokoládových výrobcích, nahrazují výrobci kakaovou hmotu silně odtučněným kakaovým a někdy i karobovým práškem, drahé kakaové máslo levnějšími alternativami rostlinných tuků a pro zlepšení chuti užívají cukru, mléka, různých přísad, ochucovadel apod. Náhražky čokolád se však obvykle od čokolády liší chutí a často i texturou. Většina čokolád na trhu je již tak zpracována, že nemá ani částečně vlastnosti pravých kakaových bobů. Ani tmavá barva čokolády není zárukou dobrého vlivu na zdraví, protože bylo zjištěno, že někteří výrobci dodávají umělá barviva.
Nejlepší čokolády na světě obsahují nejen čistou přírodní kakaovou hmotu (slisované boby) ale ještě přídavek kakaového másla, které nežlukne a proto se při výrobě čisté hořké čokolády neužívá konzervačních látek. Taková čokoláda je pak neobyčejně jemné chuti.
Výroba kvalitní čokolády je uměním, kde náročnost přípravy je možno srovnat s přípravou kvalitního vína…
A právě takovou exkluzivní tmavou čokoládu 70% Organic, s hedvábně jemnou a nezapomenutelnou chutí, připravuje v Peru firma Rainforest. V jejím složení najdeme pouze:
kakaovou pastu, kakaové máslo a džus panela organic.
Tím složením je ojedninělá na světě!
Je z kakaových bobů z divoké plantáže, fermentovaných specifickým, jen pro ni charakteristickým způsobem.
Neváhejte ochutnat ten zdroj vitamínů a minerálů, který odbourává stres, dodává energii a dobrou náladu. Ochutnávejte pomalu… Nechte ji velmi zvolna rozpouštět v ústech, a vychutnávejte její výjimečnou, exotickou chuť … (Jen silné povahy ji nesnědí celou najednou
)
Složení:
kakaová hmota, kakaové máslo a džus panela organic.
Tyto čokolády můžete koupit
ZDE
Achiote
Anona Graviola
Camu Camu
Flor de Arena
Hercampuri
Chanca Piedra
Chuchuhuasi
Juan de Alonso
Maiz Morado-fialová kukuřice
Maka, Maca
Manayupa
Marco
Muňa Muňa
Pasuchaca
Sacha Inchi
Sangre de Drago
Tahuari Lapacho
Ubos
Vilcacora - Uncaria tomentosa
Yacon
Algarrobo
Wira Wira
Lucuma
Chia semínka
Quinua
Yuca
Kiwicha
Kudzu
Spirulina andina
Nopal
Habas
Canchalagua
Alcachofa - Artyčok
Cañihua
O jakosti peruánských bylin
Nestor fitoterapie patér E.Szeliga
Onkologie a peruánské byliny
Peruánské byliny, sport a zdraví
STRAVA, KTERÁ POMÁHÁ A LÉČÍ.
MAKA -CO KOMU MŮŽE DÁT
Sůl Maras - Sůl Inků. Sal Rosada.
Čokoláda Organic bez emulgátorů
Panela