Domů
>>
Pasuchaca
Pasuchaca
Geranium dielsianum Knuth.
Pasuchaca roste divoce v severních Andách, ve výškách 3000-3500 m.n.m., hlavně v provinciích Cajamarca, Chota, Piura a Ayabaca. Je to víceletá rostlina dorůstající výšky 35 cm, světle fialové květy rostou v trsech.
Svou popularitu získala díky obsaženým substancím, které pomáhají udržet správnou hladinu glukózy v krvi. Pasuchaca také podporuje činnost slinivky a současně chrání její buňky. Je doporučována při léčbě cukrovky, ale nenahrazuje inzulín v případě jeho nedostatku.
Má současně silné účinky antioxidační, protizánětlivé, bakteriostatické,antimykotické, čistící krev a stahující, takže se používá při přetrvávajících průjmech.
Podle zkušeností tradiční medicíny i současné vědy se používá při:
diabetes II.typu
chronická onemocnění a zánět slinivky břišní
k udržení správné hladiny glukózy v krvi
proti průjmům – díky stahujícím vlastnostem
proti vřídkům v dutině ústní
Obvyklý způsob použití :
2 lžíce byliny zalít cca 700 ml studené vody a na mírném ohni vařit 5-10 minut. Odcedit a pít 3x denně (po osmi hodinách).
Achiote
Anona Graviola
Camu Camu
Flor de Arena
Hercampuri
Chanca Piedra
Chuchuhuasi
Juan de Alonso
Maiz Morado-fialová kukuřice
Maka, Maca
Manayupa
Marco
Muňa Muňa
Pasuchaca
Sacha Inchi
Sangre de Drago
Tahuari Lapacho
Ubos
Vilcacora - Uncaria tomentosa
Yacon
Algarrobo
Wira Wira
Lucuma
Chia semínka
Quinua
Yuca
Kiwicha
Kudzu
Spirulina andina
Nopal
Habas
Canchalagua
Alcachofa - Artyčok
Cañihua
O jakosti peruánských bylin
Nestor fitoterapie patér E.Szeliga
Onkologie a peruánské byliny
Peruánské byliny, sport a zdraví
STRAVA, KTERÁ POMÁHÁ A LÉČÍ.
MAKA -CO KOMU MŮŽE DÁT
Sůl Maras - Sůl Inků. Sal Rosada.
Čokoláda Organic bez emulgátorů
Panela